|
|||||||
| Wiadomości dotyczące forum Ogłoszenia ekipy moderatorów, ważne informacje na temat forum i rekrutacji na moderatorów. Jeśli chcesz być informowany o nowych wątkach w tym dziale kliknij tutaj. Regulamin forum Regulamin reputacji Zespół Travian.pl |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu |
|
|
#1 |
|
Old Man Logan
Emerytura
|
W tym temacie postaramy się informować użytkowników o zmianach/nowościach na forum Traviana.
24.12.2007
----------dodano---------- 29.04.2008 Wprowadzono ograniczenie wysokości sygnatury. Łącznie sygnatura (grafiki + tekst) nie powinna mieć więcej niż 165px wysokości. Jeśli będą miały więcej to zostaną ucięte:]. ----------dodano---------- 29.04.2008 Podskoczyły liczniki postów. Nie, to nie przypadek. Tak, ja też się cieszę. ----------dodano---------- Utworzyłem nowy, być może użyteczny BBcode: [ nick ] Umieszczenie w nim nicka użytkownika forum utworzy bezpośredni link do jego profilu na zasadzie: Kod HTML:
[nick]Calleah[/nick] Żegnamy się z obecnym kształtem grupy emeryckiej zespołu. Pozostaną w niej jedynie osoby na urlopach oraz te, które na to zapracowały. pozdrawiam:).
http://forum.travian.pl/showthread.php?t=61471 By żyło się lepiej :> ----------dodano---------- http://forum.travian.pl/showthread.php?t=61740 Pomysły? Komentarze? Wydaje mi się, że może z tego wyjść całkiem ciekawy projekt:) ----------dodano---------- http://forum.travian.pl/profile.php?do=editavatar Udostępniliśmy kilka kategorii domyślnych avatarów (na dole strony z linka) - Jeśli ktoś nie ma pomysłu lub czasu na wklejanie własnego avka, to zachęcamy do skorzystania:). Achtung Minen! Proszę graczy zagranicznych edycji o oddanie głosu w ankiecie:). ----------dodano---------- Kilka kolejnych zmian:
Ostatnio edytowane przez mateusz2813 : 27.02.2009 o 15:37. Powód: Sklejamy, sklejamy |
|
|
|
|
#2 |
|
Na urlopie
Administrator techniczny
|
Zostało wprowadzonych na forum kilka poprawek. Mam nadzieje, że dzięki nim łatwiej będzie użytkować forum.
![]()
Ostatnio edytowane przez mateusz2813 : 19.02.2009 o 21:10. |
|
|
|
|
#3 |
|
Ja mam tutaj napis, a wy nie!
Emerytura
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skrzynka PW, normalnych użytkowników zostanie zwiększona do 120.
Podziękujcie Sebaxowi za jego interwencje w tej sprawie. "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
Trening siłowy nazywamy udanym jedynie wtedy, kiedy chce sie Nam rzygać... |
|
|
|
|
#4 |
|
Na urlopie
Administrator techniczny
|
Od dziś możecie (ponownie) łatwo pokazać na forum, na którym serwerze gracie.
Wystarczy, że w profilu konta wpiszecie swoje dane w 3 nowych polach (możecie to zrobić tutaj). Kolejne pola to: domena serwera (np. com, org, pl), numer serwera (w przypadku serwera 3x speed należy wpisać: 3x) oraz UID (czyli numer konta w grze). Możecie wybrać maksymalnie trzy konta, na których gracie. Na forum pod Waszym awatarem (przy każdym Waszym poście) pojawi się tarcza z numerem serwera, w kolorach kraju, na którego serwerze gracie. Kliknięcie na tarczy będzie przenosić do profilu w grze (jednak aby obejrzeć profil, należy być najpierw zalogowanym na danym serwerze). Poza tym, wymienione wyżej pola mogą służyć jako kryterium wyszukiwania użytkowników. Dzięki temu na forum łatwo znajdziecie zarówno graczy o konkretnym numerze UID, jak i w ogóle graczy z danego serwera. |
|
|
|
|
#5 |
|
Na urlopie
Administrator techniczny
|
Miło mi poinformować, że wprowadziliśmy nowe przypisy do reputacji, które wyświetlają się pod nickami użytkowników.
Od dzisiaj przypisy nie będą się zmieniać co jeden kwadracik (czyli 100 lub 200 punktów), ale wraz ze wzrostem samej ilości zdobytych punktów. System składa się z 13 progów - przypisów (8 pozytywnych i 5 negatywnych), które są neutralne w stosunku do płci użytkownika. Możliwa jest więc sytuacja, gdy osoby z jednakową ilością kwadracików będą miały różne przypisy. Chcemy przez to wzbogadzić nasz system, aby nie był on tak monotonny i łatwy do przewidzenia, jak był do tej pory. Dyskusję o nowym systemie można prowadzić w tym wątku -> http://forum.travian.pl/showthread.php?t=97148 Ostatnio edytowane przez Rave : 03.04.2009 o 16:36. |
|
|
|
|
#6 |
|
Na urlopie
Administrator techniczny
|
Aktualnie jestem na urlopie, więc zaraz po nim szykują się kolejne zmiany :) System powiadomień niedługo zostanie udoskonalony. Ostatnio edytowane przez mateusz2813 : 01.01.2010 o 22:08. |
|
|
|
|
#7 |
|
Na urlopie
Administrator techniczny
|
Style z serii 3.8 zostały usunięte. Pojawił się jednak udoskonalony styl Travian.
Główną różnicą pomiędzy tymi stylami były odstępy pomiędzy kategoriami. Teraz w Panelu użytkownika, na samym dole zakładki Edytuj opcje, znajdziecie możliwość dodania lub usunięcia tych przerw. W przypadku zdecydowania się na przerwy, możecie włączyć lub wyłączyć wyświetlanie belki kończącej daną kategorię. Pola dotyczą także stylu standardowego. |
|
|
|
|
#8 | ||||||||||||
|
Na urlopie
Administrator techniczny
|
Dodana została możliwość automatycznego zmniejszania obrazków, tak, by forum nie rozjeżdżało się na wszystkie strony po wstawieniu przez kogoś większego obrazka. W zakładce Edytuj opcję w Panelu użytkownika, znajdziecie możliwość skonfigurowania tego dodatku według własnych upodobań.
Pojawiła się także możliwość tworzenia sortowanych na żywo tabel. Przykładowa tabela:
Kod:
[table=head;sorttable]Imię|Włosy|Oczy Marcin|brunet|zielone Zuzia|blondynka|piwne Kacper|blondyn|niebieskie [/table] . |
||||||||||||
|
|
|
|
#10 |
|
Na urlopie
Administrator techniczny
|
Zgodnie z Waszymi prośbami, na forum pojawiła się możliwość szybkiego cytowania. Wystarczy zaznaczyć tekst (lub nie - wtedy wstawiony do cytatu zostanie cały post) i kliknąć na przycisk
. Dziękuję za propozycję ;) |
|
|
|
|
#11 |
|
Na urlopie
Administrator techniczny
|
Ostatnio edytowane przez mateusz2813 : 24.03.2010 o 22:15. |
|