Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nowa osada

  1. #1
    Nowy użytkownik
    Dołączył
    25.04.2009
    Posty
    6

    Domyślnie Nowa osada

    Jestem galem i mam pytanie przy jakiej produkcji surowcow na h i przy jakiej ilosci popa najlepiej założyc 2 osade , aby jak najszybciej sie rozwinać i nie hamowac rozwoju swoich osad?

    Komentarz moderatora: Peace
    Przeniosłam z działu Pytania

  2. #2
    Użytkownik Awatar roma1234
    Dołączył
    30.12.2008
    Skąd
    z pod mostu
    Posty
    180

    Domyślnie

    osobiście uważam,pola na 8 poziomie,jedno na 10,wybudowane tartak,cegielnia i huta stali,pop około 230-250
    Cytat Zamieszczone przez krzysiek257 Zobacz posta
    no właśnie pytam, bo mi nie działa travian beyond na S3 ;/
    już wkrótce!!otwarcie nowego sklepu dla kończących gimnazjum!!radioaktywna biedronka!!

  3. #3
    Emeryt Emerytura Awatar Peace
    Dołączył
    11.06.2007
    Posty
    1,334

    Domyślnie

    Zależy czy chcesz grać 'for fun' (dla zabawy) czy też chcesz grać agresywnie.

    Przy pierwszej odpowiedzi - druga osada wskazana przy rozsądnym wydobyciu surowców na godzinę (gdy będziesz w stanie dalej rozbudowywać pierwszą osadę, przesyłając jednocześnie surkę do drugiej). Tzn. możesz już przy odpowiedniej ilość punktów kultury. Druga wioska zazwyczaj nie spowalnia rozwoju (oprócz rzecz jasna cropów, w które na początku trzeba sporo zainwestować) Stawiasz jak najwyżej eko i czerpiesz zyski z dwóch osadek, wzmacniając infrastrukturę, rozbudowując armię itd.

    Zasady co do populacji nie ma. Jedni budują budynki wewnątrz osady, takie jak ambasada, kuźnia, zbrojownia (co daje sporo pop) a inni wydają surowce na ekonomie (która procentuje:) )

  4. #4
    Nowy użytkownik
    Dołączył
    16.04.2009
    Posty
    2

    Domyślnie

    moim zdaniem pola surowców na poziomie 6-7, popa ponad 200, chociaż pop jest mało istotny.a jeżeli to będzie Twoja 2 osada, to proponuje 4-5-3-6.będziesz miał szybszy przyrost surki.

  5. #5
    Nowy użytkownik
    Dołączył
    25.04.2009
    Posty
    6

    Domyślnie

    mam srednia armie ale jest aktywny i mam 50000-70000 surki z farmy na tydzien. moja produkcja.250 275 250 80 i czy warto czekac i rozwijac 1 osade czy szybko stworzy 2 osade majac okolo 270popa?

  6. #6
    Zbanowany Awatar PoOoNury_GeRmaN
    Dołączył
    26.03.2009
    Skąd
    Colorado
    Posty
    177

    Domyślnie

    najlepiej ok 250 popa

    p.s
    ja kiedys zlaozylem przy 170 papa 2 osadkę

Podobne wątki

  1. Nowa osada, nowa oaza
    Przez wisnia37 w dziale Dział Ogólne
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 30.08.2009, 18:28
  2. nowa osada
    Przez iuj w dziale Dział Ogólne
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 28.02.2009, 12:33
  3. Nowa osada
    Przez Binek11 w dziale Tawerna - Świat 1
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 20.08.2008, 18:54
  4. Nowa osada
    Przez Notoco w dziale Ogólne archiwum
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 26.08.2007, 20:24
  5. Nowa osada
    Przez lksz15 w dziale Ogólne archiwum
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 23.08.2007, 17:26

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •