|
|||||||
| Inne Tutaj możesz pochwalić sie własnym projektem oraz wyjaśnić problemy związane z instalacją i funkcjonowaniem pakietów graficznych. |
![]() |
|
|
|
Narzędzia tematu |
|
|
#1 |
|
Nowy użytkownik
![]() |
Gram na travian.com od pół roku, na serwerach s1.com i s5.com.
Na polskie serwery jeszcze nie zawitałem :) Najpierw dla własnych potrzeb i potrzeb kolegów napisałem narzędzie, w którym umieściłem większość funkcji dostępnych w wielu różnych programach i skryptach. Dorzuciłem też parę swoich pomysłów. Ponieważ wydaje się to przydatne, postanowiłem udostępnić program również dla polskich travianistów. http://www.speedyshare.com/857543492.html Zobaczcie może się przyda :) - wyświetlanie map dla wszystkich serwerów z zoomem myszą, przesuwaniem itp. - porównywanie dwóch map - analiza nieaktywnych wiosek, wiosek o zmniejszonej populacji (znaczy jechanych przez kogoś) oraz nowych wiosek - szukanie dwóch graczy o padanych nazwach (dzięki różnym kolorom widać gdzie są na mapie nawet w dużym pomniejszeniu) z automatycznych "fitowaniem" bądź centrowaniem na zaznaczonej na liście nazwie wioski - szukanie dwóch sojuszy o podanych nazwach (kolorowanie, centrowani, fitowanie, jak powyżej) - wyznaczanie odległości na mapie od dwóch wiosek z obliczeniem czasu marszu podanych jednostek z uwzględnieniem Tournament Square - oczywiście pełna informacja o klikniętej wiosce wyświetlana nad mapą - okna z hintem dla wioski z odległością od zaznaczonej wioski i czasem przemarszu! - mapa -400/400 przystosowana do traviana v. 3 - opcja Neighbours, gdzie mozna wylistowac wszystkie wioski odlegle od wskazanej o zadana wartosc uffff... chyba wszystko - mapa ma zielone tło, a pikczerki wiosek są zerżnięte z traviana i jak w travianie, są różne dla małych, pow. 100, pow. 250 i pow. 500. Zresztą - tutaj jest screen: ![]() Aha. I jakby były jakieś pomysły, uwagi - będą mile widziane. Mały help: Żeby obejrzeć mapę, trzeba ją oczywiście wybrać z listy (najpierw trzeba ją ściągnąć z serwera) i kliknąć "Show map" - to jasne Ale żeby porównać dwie mapy, trzeba mieć również mapę ściągniętą parę dni wcześniej i wtedy zaznaczyć z klawiszem ctrl dwie mapy, które mają być porównane. Wówczas klawisz "Show map" zmieni się na "Compare". Mapa na serwerze jest aktualizowana raz dziennie, więc jednego dnia nie można dwa razy ściągnąć tej samej mapy. Na porównanej mapie: - czarne wioski - nie zmieniła się populacja (czyli najprawdopodobniej gracz nieaktywny, gdy to jego jedyna wioska) - czerwony - wioska zmniejszyła populację (czyli chyba ktoś ją jedzie catasami) - jasno zielony - przejęta wioska (nowy właściciel) Reszta raczej jest intuicyjna - jak nie - pytać! Interfejs jest od wersji 1.9.0 (z 08.05.2007) "przetłumaczalny" na dowolny język - wersja do ściągnięcia zawiera plik z tłumaczeniem na nasz język ojczysty. Ostatnio edytowane przez Lamb : 08.05.2007 o 12:01. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Niezarejestrowany
|
A kiedy będzie coś podobnego do s2.pl?
|
|
|
|
#3 |
|
Emeryt
Emerytura
![]() |
Kiedy pojawi sie plik http://s2.travian3.pl/map.sql
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy użytkownik
![]() |
A się pojawi?
Shini - miło widzieć tutaj kogoś z mojego miasta :) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Emeryt
Emerytura
![]() |
Jasne. Mysle, ze serwer jest jeszcze za "mlody" aby dawali takie dane. Ale glowy nie dam, bo sie nie interesowalem nigdy tym plikiem :P
Zobacz wersje dla s1.pl: http://s1.travian3.pl/map.sql ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy użytkownik
|
Lamb, jesli chcesz mozesz zapodac mi zrodelka na maila, napisze Ci tlumaczenie.
(w sensie przeloze programik na pl) BTW: swietna robota gratuluje! a co do uwag: 1. przypdaloby sie zrobic mozliwosc maxymalizowania okienka 2. jesli 1 nie pomoze i dalej nie beda widoczne wszystkie zakladki, proponuje przeniesc je na lewa krawedz okna, ogolnie takie zakladki z przesuwadelkiem sa wybitnie niewygodne... 3. dlaczego programik pisze mi po dysku nie tam gdzie powinien?? Sprawdz sciezki plikow Notes.txt i Positions.txt sa w kat glownym X:\ zamiast .\ !! W@ng3R P.S. Jeszcze raz gratuluje! |
|
|
|
|
|
#7 | ||||
|
Nowy użytkownik
![]() |
2. Zakładki są rozwiązaniem na "dużo danych - mało miejsca". Są trochę niewygodne - dlatego masz możliwość korzystania ze skrótów klawiszowych Alt-podkreślona literka - to już jest baaaardzo wygodne. 3. :shock: Niemożliwe to jest... Kod:
DataPath:=ExtractFilePath(Application.ExeName); ... ServerPath:=DataPath+'Data\'+ComboBox1.Items.Strings[ASerwer-1]; ... Memo1.Lines.SaveToFile(ServerPath+'\Notes.txt'); |
||||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy użytkownik
|
za maly fragment tu nie ma bledu zadnego na pierwszy rzut oka, niestety faktem jest to, ze pliki zapisuje mi w katalogu glownym.
Czy ktos to moze potwierdzic, czy tylko u mnie sie tak dzieje?? Co z tlumaczeniem? W@ng3R |
|
|
|
|
|
#9 | ||||
|
Nowy użytkownik
![]() |
|
||||
|
|
|
|
|
#10 | ||||
|
Użytkownik
![]() |
|
||||
|
|
|
|
|
#11 | ||||
|
Nowy użytkownik
![]() |
OK - zobaczymy. Wobec tego podajcie więcej informacji - gdzie umieściliście TrUtil.exe, jaki system (W2000, XP). Wszystkie pliki powinny być zapisywane w katalogu, w którym jest TrUtil.exe, w podkatalogu \Data i dalej - podkatalogu o nazwie takiej, jak serwer. Np: jeżeli TrUtil jest w katalogu c:\Travian, to pliki dla serwera s1pl powinny znajdować się w katalogu: c:\Travian\Data\s1pl Czy w głównym katalogu zapisują się tylko pliki Notes.txt i Positions.txt, czy także plik z mapą? |
||||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik
![]() |
U mnie w głównym katalogu zapisują się tylko pliki Notes.txt i Positions.txt wszystkie inne sa tam gdzie powinny.
mam Windowsa XP Kod:
D:\Travian\TrUtil.exe D:\Travian\Data\s1pl\ (mapa) D:\Notes.txt D:\Positions.txt |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy użytkownik
![]() |
mam to samo co Yarooo, pliki tak samo się zapisują
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy użytkownik
![]() |
Sprawa jasna.
Na początku programu, zanim jeszcze prawidłowa ścieżka jest ustalana, wywołuję metodę "SaveUserData", gdzie również zapisywane są pliki Notes.txt i Positions.txt. Stąd pliki te pojawiają się w głównym katalogu - ale są puste! W moich źródłach już usunąłem ten mankament, ale nie publikuję nowej wersji, bo istnienie tych plików w tym miejscu nie ma znaczenia dla działania aplikacji - już po załadowaniu mapy pliki te zapisują się w odpowiednim miejscu. Opublikuję nową wersję, kiedy wzbogacę program o jakąś poważną zmianę. Wobec tego - nie przejmować się tymi pustymi plikami! |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy użytkownik
![]() |
OK, a można je wykasować bez szkody dla fukcjonalności tej super aplikacji?
|
|
|
|
|
||||||
![]() |
|
| Narzędzia tematu | |
|